Merhabalar,
Mübarek Berat Kandilimizi elimizden geldiğince idrak etmeye çalıştığımız gecenin sabahında pırıl pırıl bir güne uyandık, yeni hayatımıza başladık Papatyamın dediği gibi.. Huzur dolu, mutluluk dolu, neşe dolu kısacası hayat dolu bir yıl olsun dilerim..
Bugün sizlerle nefis kıymalı pidelerimi paylaşacağım bir tarif revizyonu :)

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
ılık su
İç Malzemesi:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydonoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:
Un karıştırma kabına alınıp tuz eklenir ve karıştırılır sonra ortası havuz şeklinde açılıp havuzun ortasına maya konulur. Üzerine şeker ilave edilir ve biraz ılık su ekleyerek maya el yordamı ile eritilir. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur mümkün mertebe sıcak bir yerde üzerine nemli bir bez örtülerek mayalandırılır.
İç malzemesi için; kıyma karıştırma kabına alınır, içerisine soğan yemeklik doğranır.( Soğanı bu şekilde sevmeyenler rendeleyebilirde). Maydonozlar ince ince kıyılıp, tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılır.
Mayalanan hamur irice bezelere ayrılır. Bezelerden bir tanesi alınıp merdane ile 2 cm kalınlığında açılıp, İçine iç malzemeden serilip iki yanından kapatılır. Diğer bezelere de aynı işlem yapılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Hazırlanan pideler önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir,fırından çıkınca dilimlenip sıcak servis edilir.

Afiyet Olsunn:) Tarifi Paylaş Facebook Twitter Google+
 
Kolay Tarif