SAM_4126
Merhabalar,
Pırıl pırıl bir cuma sabahına uyandık çooookk erken hemde :) Günlerdir süren kasvetli havanın dağılması mutlu etti bizi..
Herkese hayırlı cumalar diliyorum..Bugün sizlerle mevsimin en lezzetli sebzelerinden semizotunun köftelini şeklini paylaşacağı. Yalnızca köfte de değil bulgurlu ve yeşil mercimekli aynı zamanda. Sağlık deposu yemeğimi denemeniz dileğimle..

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 adet soğan
1 adet domates
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
Tuz, karabiber
Sıcak su

Köftesi için:
100 gr. kıyma
1 tutam maydonoz
Yarım soğanın rendesi
Yarım çay bardağı köftelik bulgur
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Semiz otu ayıklanıp sirkeli suda beklemeye alınır.
Köfteler için; kıyma, soğan rendesi, ince kıyılmış maydonoz, köftelik bulgur, tuz ve karabiber yoğrulup misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır, buzdolabında dinlendirilir.
Semizotları sirkeli sudan alınıp iyice yıkanır ve orta kalınlıkta kıyılarak bir kenara alınır.
Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda tuz ile pembeleştirilir, üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesler ve salça eklenip kavrulur. En son semizotları eklenip öldürülür ve bulgur ile haşlanmış yeşil mercimek ilave edilip sıcak suyu verilir.
Köfteleri de eklenen yemeğin tuzu kontrol edilip orta ateşte pişmeye bırakılır..

Afiyet olsun :)

Tarifi Paylaş Facebook Twitter Google+
 
Kolay Tarif