İnanılmaz sıkıcı bir Fransız filmini , harika Paris kareleri sebebiyle sonuna kadar seyrettim. Filmin konusu aynı sıkıcılıkta devam ederken, başroldeki kadın sevdiği adama ballı sütlü kahve ikram etti. Bu fikir çok hoşuma gitti. Sütlü Türk kahvesini çok seviyorum. Damla sakızlı veya hindistancevizli kahve modası da bir süredir var. Damla sakızını iyice ezerek , neredeyse toz haline getirerek cezvenize atabilirsiniz.Kahvenizde bal kullanmak istediğinizde çam balını tercih edin. Çiçek balının kokusu belirginleşebilir.

Tek Kişik " Ballı sütlü damla sakızlı Türk kahvesi " tarifi :

- 1 fincan süt (100 ml )

-2 tatlı kaşığı çam balı

-1 tatlı kaşığı dolusu Türk kahvesi

-nohut büyüklüğünde iyice ufalanmış damla sakızı

Tüm malzemeleri cezveye koyun, kısıktan biraz fazla ateşte yavaş yavaş , karıştırmadan pişirmeye başlayın.


Bol köpüklü bir kahve için :

Kahvenizi ağır ateşte pişirin. Kahve kenarlarda köpüklenmeye ve kabarmaya başlayınca , köpükleri fincanlara dağıtın. Cezveyi tekrar ateşe koyup , bir kez daha köpük oluşturun- böylece kalan köpükleri de kurtarmış oluyoruz.. En az köpük koyduğunuz fincandan başlayarak , köpükleri paylaştırın. Cezveyi üçüncü kez ocağa koyup bir taşım daha kaynattıktan sonra , kalan kahveyi fincanlara dikkatlice boşaltın. Yanına draje vaya çikolata ile servis yapın.


Kahve Dünyası bana kahveli drajelerinden göndermiş, teşekkür ederim. Gerçekten lezzetli ve kahvenin yanında iyi gidiyor.


Not: Tepsi ve fincan anneanne yadigarı.

Tarifi Paylaş Facebook Twitter Google+
 
Kolay Tarif