Kek Nasıl yapılır, Kek tarifi, Kek yapımı, Kek tarifleri
Güzel bir pazartesi gününden hepinize merhabalarr! Gümüşhane'de bir rahmet yağıyor, bir güneş açıyor, aldığım duyumlara göre İstanbul'da öyleymiş :)

Bizim evde de durum pek farklı değil, hem yağmurlu hem güneşli; zira kuzum diş çıkartıyor ve huysuzlukları iyice arttı. Bu yüzden pek fazla haşır neşir olamıyorum buralarla..


Haftanın ilk gününe Papatyamda görüp seve seve yaptığım kalbim senin keki ile başlamak istiyorum. Bu keki bende onun gibi kalpli sofram için yapmıştım..

Şekilli kekin malzemeleri:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İstenilen renkte gıda boyası veya kakao
1 paket damla sakızlı vanilya [veya istediğiniz bir aroma..]
İstenilen şekilde kurabiye kalıbı

Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpürtere kadar çırpın. Sıvıyağ, süt ve gıda boyasını ilave edip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük devirde çırpın. Yağıl kağıt serdiğiniz küçük fırın tepsisine karışımı yayın. Kek içini çekene kadar pişirin. Pişip, ılınan kekinizden kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.




Ana kek malzemeleri:
3 tane yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu
1/2 portakalın suyu
1.5 su bardağı un
Yapılışı: Yumurta ve şekeri çırpın. Portakal suyu, portakal kabukları, sıvıyağ ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırpın. Baton kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Kek karışımından iki dolu kaşık tabana yayın. Renkli ve şekilli kekinizi baton kalıba sırt sırta ve sıkı şekilde yerleştirin. Kek karışımını dikkatlice üzerlerine gezdirin. Fırının kapağını hiç açmadan kekinizi pişirin.


NOT: benim baton kalıbım dilimli olduğu için, kalplerim dilimin kenarında oldu.

Afiyet olsun :)

Tarifi Paylaş Facebook Twitter Google+
 
Kolay Tarif