ÇİLEK REÇELİ Nasıl yapılır, ÇİLEK REÇELİ tarifi, ÇİLEK REÇELİ yapımı, ÇİLEK REÇELİ tarifleri Yağmurlu ,kasvetli ,ruh sıkıcı bir İstanbul gününden hepinize merhaba
Nezamandan beri yayınlanmayı bekleyen çilek reçelimin tarifini vermek için nihayet fırsat buldum:))) En sevdiğim reçellerdendir.Sizde benim gibi kahvaltıda reçelsiz olamayanlardansanız buyrun tarife:))))
MALZEMELER:
1 kg.çilek
1 kg.şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Çileklerin saplarını ayıklayıp bir güzel yıkayın.Derin bir kaseye koyduğunuz çileklerin üzerine şekeri döküp bir gece dolapta bekletin.Ertesi gün şekerli çilekleri bir tencereye alın hiç su koymadan altını yakın.İyice kaynamaya başlayınca bir kevgir yardımıyla çilekleri alın suyu bir müddet daha kaynatın.Bu arada köpük oluşuyorsa sürekli köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.Reçelden bir porselen tabağa bir kaşık kadar dökün damla şeklinde kalıyor dağılmıyorsa koyulaşmış demektir tekrar çilekleri katın,limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatın.Toplam yarım saatte olması gerekir.Reçel şeffaflaşınca altını kapatın soğumaya bırakın tabii bu arada sürekli köpükleri toplamayı unutmayın.Soğuyunca kavanozlara paylaştırın.Afiyetolsun.
Tarifi Paylaş Facebook Twitter Google+
 
Kolay Tarif