KAYPAK AŞI Nasıl yapılır, KAYPAK AŞI tarifi, KAYPAK AŞI yapımı, KAYPAK AŞI tarifleri
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yumurta
2 diş sarımsak
1 küçük kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane, tuz

YAPILIŞI

Un, yumurta, su ve tuzla katı bir hamur elde edilir. Mantı ile yufka ekmeği hamuru arasında bir kalınlıkta açılır. Üçgen şeklinde kesilip kurutulur. Sıcak suda haşlanır. Suluca bir halde tabağa alınır. Üzerine ilkin bolca sarımsaklı yoğurt dökülür. Bunun üzerine de tereyağında kızartılmış nane dökülerek servis edilir.
Boğazkale' ye bağlı Emirler Köyü'nde özelikle geçmişte yapılıp günümüzde unutulmuş yemeklerden biri olan topal tavuk kaypağını andırmaktadır. Suyuna kıyma ve limon tuzu eklenmesiyle çorba olarak yapılan yemeğin hamuru yumurta, süt, su ve tuzla yoğurulup çok ince şeritler haline getirilip muska şeklinde kesiliyor.
Osmancık Köyü ' nde ise Kaypak denilen yemek mantı gibi hazırlanıp üçgen (muska şeklinde) kapatılıyor. İç malzemesi olarak Yenidanişment Köyü' nde başta çökelek olmak üzere isteğe göre kıyma ya da haşhaş kullanılırken Akören Köyü' nde yalnızca çökelek kullanılıyor. Yine Emirler Köyünde bir eski zaman yemeği olan yumma da bir çeşit mantı. Harç olarak patates, kıyma ve soğan karışımı konuluyor.
Tarifi Paylaş Facebook Twitter Google+
 
Kolay Tarif