Malzemeler:
4 su bardağı toz şeker
8 bardak su
Hazırlanışı: Ayvaların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve yarım parmak boyunda parçalara doğranarak üstlerine 8 bardak da su katılır ve ayvalar iyice yumuşayana kadar tencere kapaksız olarak 45 - 50 dakika haşlanır.
Haşladığımız ayvalar yumuşak bir hale geldiğinde suyunu süzerek başka bir tencereye süzülür. (Ayva suyunu süzdükten sonra ölçmelidir. İki bardaktan az gelirse, bir miktar daha su katarak iki bardağa yükseltmelidir. İki bardaktan biraz fazla gelen suyun zararı yoktur.) Süzgeçte kalan ayvalar ise atılmamalıdır, bunlardan da ayva kompostosu yapılabilir.
Daha sonra süzülen ve ölçülen iki bardak ayva suyuna, bir misli fazlasıyle dört bardak da toz şeker ilâve edilerek, orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şekerin ayva suyu içinde erimesi sağlanır. Bu ayva suyu şeker, koyumsu bir hal alıncaya kadar bunlar 10 -15 dakika arasında kaynamaya bırakılır, sonra da tencere ateşten alınarak, pelte kâselere, hattâ kavanozlara doldurulur. Afiyet olsun
8 bardak su
Hazırlanışı: Ayvaların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve yarım parmak boyunda parçalara doğranarak üstlerine 8 bardak da su katılır ve ayvalar iyice yumuşayana kadar tencere kapaksız olarak 45 - 50 dakika haşlanır.
Haşladığımız ayvalar yumuşak bir hale geldiğinde suyunu süzerek başka bir tencereye süzülür. (Ayva suyunu süzdükten sonra ölçmelidir. İki bardaktan az gelirse, bir miktar daha su katarak iki bardağa yükseltmelidir. İki bardaktan biraz fazla gelen suyun zararı yoktur.) Süzgeçte kalan ayvalar ise atılmamalıdır, bunlardan da ayva kompostosu yapılabilir.
Daha sonra süzülen ve ölçülen iki bardak ayva suyuna, bir misli fazlasıyle dört bardak da toz şeker ilâve edilerek, orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şekerin ayva suyu içinde erimesi sağlanır. Bu ayva suyu şeker, koyumsu bir hal alıncaya kadar bunlar 10 -15 dakika arasında kaynamaya bırakılır, sonra da tencere ateşten alınarak, pelte kâselere, hattâ kavanozlara doldurulur. Afiyet olsun
0 Yorumlar