MALZEMELER (6 Kişilik)
3 orta boy ayva
2 su bardağı su
4 diş karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
200 gr manda kaymağı
Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine şekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın. Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.
NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir.
ayva tatlısı ayva tatlısı oktay usta ayva tatlısı nasıl yapılır ayva tatlısı yapımı oktay usta ayva tatlısı oktay ustadan ayva tatlısı ayva tatlısı tarifleri oktay usta ayva tatlısı tarifi ayva tatlısının tarifi ayva tatlısı yapılısı ayva tatlisi tarifi oktay usta ayva tatlisi nasil olur fırında ayva tatlısı oktay usta fırında ayva tatlısı tarifi oktay usta kolay ayva tatlısı tarifi oktay ayva tatlısı oktay usta ayva tarifi pratik ayva tatlisı tarifi oktaydanayva oktay usta tatlı tarifleri ayva tatlısı
0 Yorumlar