Bugünkü ikramlarda sıra tatlıya geldi. Bu tatlıyı arkadaşım Handan Hanımda yemiştim, çok beğenmiştim, bugün denedim. Sizlerin de beğeneceğini tahmin ediyorum.
Kakaolu krep için malzemeler: 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı kakao, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2,5 yemek kaşığı toz şeker, un (aldığı kadar). İçinin malzemesi: yarım litre süt, yarım su bardağı toz şeker, çeyrek su bardağı mısır nişastası, çeyrek su bardağı un, 25 gr. margarin, 1 paket vanilya, 1 poşet toz krem şanti. Üzeri için malzeme: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı tepeleme kakao. Yapılışı: Krep malzemelerinin hepsi karıştırılıp koyu kıvamda bir hamur elde edilir. Çok az yağlanmış bir teflon tavaya bir kepçe hamur yayılıp pişirilir. Üstü göz göz olunca tavadan alınıp soğumaya bırakılır. İç malzemeler margarin, vanilya ve toz krem şanti hariç karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir, soğuyunca margarin, vanilya ve krem şanti eklenip çırpılır. Hazırladığımız muhallebiden bir tatlı kaşığı dolusu bir krebin ortasına konur. Krebin kenarları pile yapalarak bohça şekli verilir. Üzeri için olan malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir, soğumaya bırakılır, servis yapılırken krebin üzerine dökülür. İstenirse üzeri renkli şekerlerle süslenir.
Not: Bu ölçü ile 8-10 tane krep çıkıyor. İki ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
0 Yorumlar