Malzemeler:
200 gr tereyağı
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
80 gr dolmalık fıstık
2 su bardağı toz şeker
200 gr irmik
200 gr kaymak
Antep fıstığı

Hazırlanışı: Derin bir tencereye tereyağını koyun. Fıstıklarıda ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurun. Daha sonra İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi biraz koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Diğer bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek hızlıca karıştırın. Vanilyayıda ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırın. Ocağı kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 10-15 dakika kadar dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın. Üzerine kaşıkla iyice bastırın. Üstüne kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.