Ancak bu tarifi duyunca, bir de konserve olması dolayısıyla, hemen iki kavanozla denedim ve ilik kavanozu bitirdik bile. Yaklaşık 15 gün gibi bir sürede lezzetini buluyor, suyu dupduru oluyor yani bulanmıyor ve tuzu gayet makul yani ertesi sabah "tuz aşımından" :)) şişmiş kalkmıyorsunuz.. Ve kavanoz açıldıktan sonra da suyunun duruluğu devam ediyor. Tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:************************
(Bu malzemeler 800 ml' lik klasik konserve kavanoz boyu içindir)
*Kavanozu dolduracak miktarda dilediğiniz turşuluk sebze
*1,5 çorba kaşığı kalın tuz
*6 çorba kaşığı sirke (türü önemli değil, ben üzüm sirkesi kullandım)
*Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
*Sarımsak taneleri
Yapılışı:
*****************
*Turşuluk sebzeyi güzelce yıkayıp kavanoza sıkıca yerleştirin.
*Tuzu üzerine serpiştirin.
*Sirkeyi kaşık kaşık ilave edin.
*Sarımsakları soyup aralara serpiştirin.
*Çaydanlık veya kettle'da kaynattığınız suyu kaynar vaziyette kavanoza "yavaşça" doldurun (çatlamaması için) .
*Mutlaka yeni bir kapak kullanarak ağzını sıkıca kapatın ve kağıt havlu üzerine ters çevirerek koyun (sızıntı varsa görebilmeniz için)
*Sızıntı olmadığından eminseniz soğuyana kadar o şekilde bekletin, sonra çevirin ve serin bir yerde saklayın.
*Sızıntı varsa hemen açıp başka bir kapak deneyin ve sızmadığından emin olunca soğuyana kadar bekleyin ve çevirip serin yerde saklayın.
*15 günden az olmamak kaydıyla bekleyin ve yavaşça açarak tüketin. Açtıktan sonra buzdolabına alın. (Açarken tıslama ve hava çıkarma oluyor, korkmayın:)
0 Yorumlar