Yapılışı: 1- Patlıcanları yıkayınız. 2- Patlıcanların baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak şekilde, yarım limonsıkılmış tuzlu kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayınız. 3- Süzgece boşaltıp bir baskı altına koyarak suyunu iyice süzünüz. 4- Sebzeleri domates, dolma ve biber turşusunda olduğu gibi hazırlayıp tuzla oğuşturunuz. 5- Hazırlanan sebze karışımını patlıcanların kesilen kısımlarına doldurup kerevizdalları ile bağlayınız. 6- Bağlanan patlıcanları kavanoza veya turşu küplerine sıkıca yerleştiriniz. 7- Aralarına limon ve havuç dilimleri koyarak kavanozları süsleyiniz. 8- Üzerine çıkacak kadar tuzlu sirke koyunuz (1 litre sirke için 10 gr. tuzlu su hesabı ile). 9- Patlıcanların üzerine bir ağırlık koyup kapatınız. 25-30 gün sonra turşu yenecek hale gelmiş olur.
0 Yorumlar