Malzeme : 
1-2 kg. küçük turşuluk patlıcan
150 gr. kırmızı sivri biber
3-4 adet havuç
1 küçük lahana, 
3-4 demet yaprak kereviz
1 adet limon
tuz, 
4 baş sarımsak

Yapılışı: 
1- Patlıcanları yıkayınız. 
2- Patlıcanların baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak şekilde, yarım limonsıkılmış tuzlu kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayınız. 
3- Süzgece boşaltıp bir baskı altına koyarak suyunu iyice süzünüz. 
4- Sebzeleri domates, dolma ve biber turşusunda olduğu gibi hazırlayıp tuzla oğuşturunuz. 
5- Hazırlanan sebze karışımını patlıcanların kesilen kısımlarına doldurup kerevizdalları ile bağlayınız. 
6- Bağlanan patlıcanları kavanoza veya turşu küplerine sıkıca yerleştiriniz. 
7- Aralarına limon ve havuç dilimleri koyarak kavanozları süsleyiniz. 
8- Üzerine çıkacak kadar tuzlu sirke koyunuz (1 litre sirke için 10 gr. tuzlu su hesabı ile). 
9- Patlıcanların üzerine bir ağırlık koyup kapatınız. 25-30 gün sonra turşu yenecek hale gelmiş olur.