PATLICAN SÖĞÜRTME - SÖĞÜRME TARİFİ - KÖZLENMİŞ PATLICAN TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI
Bugün sizlere genellikle Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde çeşitlemeleri yapılan Söğürme tarifi vereceğim... Söğürme kelime manası itibari ile "Ateşte közlenerek hazırlanmış patlıcan" demektir.
Malzemeler:

1 Çay Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
3-4 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Demet Maydanoz
Tuz
Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş patlıcanları bir kesme tahtasının üstünde bıçak ile didikliyerek, püre kıvamına getirip üstüne sirkeli sosu döküp, servise hazır hale getirin...
0 Yorumlar