Malzemeler: (kaşık ölçüleri ekmek makinesinin kaşığıyla)
********************************************
*230 ml. su
*100 ml. süt
*1,5 yemek kaşığı mısırözü yağı
*2 yemek kaşığı tozşeker
*1 çay kaşığı tuz
*375 gr. beyaz un (buğday unu)
*160 gr. mısır unu
*1,5 çay kaşığı toz maya
Yapılışı:
********
*Sıvı malzeme öncelikli olmak üzere tüm malzemeyi makinenin haznesine koyun ve hızlı ekmek programına kurun.
*Program bittiğinde ekmeği makineden çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.
*Mısır ekmeği kesme aşamasında kolayca dağılıp kırılabilir, bu normaldir. En iyi sonucu almak için soğumasını bekleyip tırtıklı ve keskin bir bıçakla kesin.
*Mısır unu kabarmadığı için genellikle buğday unuyla karıştırılarak pişirilir. Sebebi, buğday ununda bol miktarda bulunan ve mayalanmaya yardımcı olan gluten enziminin mısır ununda çok az bulunmasıdır. Bu enzim, ekmeğin mayalanmasını kolaylaştırır ve esnek doku kazandırır.
0 Yorumlar