İşte bir yaz klasiği daha: Taze börülce salatası. Bu salata, benim bazen tek başına sebze yemeği niyetine bile tükettiğim bir güzellik.. Özellikle de yanında alt fotoda gördüğünüz 'ekşi maya ekmeği'nden varsa, değmeyin keyfime.. Başka hiç birşey aramam.. Perşembe pazarından aldığım börülceyi tazecikken haşladım hemen. Bu domates süslemesine gelince.. Bizim site lokalini işleten arkadaşın eşi yaptığında görmüştüm. O günden beri ben de koyuyorum, lezzete lezzet katıyor gerçekten, çünkü şimdi tarla domatesinin de zamanı.. Yani öyle fotoğrafa güzellik katsın, laf olsun diye serpiştirilmedi o domatesler oraya.. Afiyetler olsun..
Malzemeler:
************
*Taze börülce
*Haşlamak için yeteri kadar su
*Tuz
*2-3 diş sarmısak
*Limon
*Zeytinyağı
*Biraz sirke veya sirke sevmiyorsanız nar ekşisi olabilir
Yapılışı:
*********
*Börülceleri yıkayın, gerektiği kadar temizleyin (çok tazeyse kılçığı olmuyor)
*Kaynayan tuzlu suya salın, damağınıza göre haşlayın.
*Süzüp çıkardıktan sonra henüz sıcakken soslarsanız lezzetini iyice bulur.
*O yüzden haşlama sırasında siz bir kabın içine dövülmüş sarmısakları, tuzu, limonu, zeytinyağını ve istiyorsanız sirke veya nar ekşisini koyup çatalla iyice çırpın.
*Süzdüğünüz börülce sıcakken sosu boca edin ve karıştırın.
*Servis ederken bir kez daha karıştırıp küp küp soyduğunuz domatesi üzerine serpiştirin.
0 Yorumlar